Kunhegyes települési környezetének komplex fejlesztése

Kunhegyes települési környezetének komplex fejlesztése
2023. május 15.

Kunhegyes Város Önkormányzata projektje a Széchenyi Terv Plusz program TOP Plusz-1.2.1-21 – Élhető települések felhívása keretében valósul meg. A fejlesztés 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, melynek során olyan városfejlesztési tevékenységek mennek végbe, melyek minőségi életfeltételeket, megfelelő szintű gazdasági, kulturális, közösségi, turisztikai szolgáltatásokat biztosít mind a lakosság, mind a befektetők számára.

Kunhegyes Város Önkormányzata célul tűzte ki, hogy a Város adottságaira építve egy olyan vonzó településkép alakuljon ki, mely növeli a település, a járás, a régió népességmegtartó és népességvonzó erejét.

Az integrált és szinergikus hatásokat felmutató akcióterületi beavatkozások révén megújul a várost kettészelő Kakat-ér menti terület belterületi csapadékvíz-elvezetési, gazdálkodási rendszerének továbbfejlesztése, környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, a belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a felszíni vizeink minőségének javítása, a környezeti káresemények megelőzése, a belterületi Kakat-ér előző projektből kimaradt részeinek mederburkolása, mely a korábbi fejlesztések folytatása.

Kialakításra kerül a belterületi Kakat-ér partján egy tanösvény, megújul a part menti teljes zöldfelület.

Felújításra kerül a Kunhegyes Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény Zsigmond Ferenc Városi Könyvtár tagintézménye.

Az aktív sport kedvelőinek egy gördeszka pálya és egy pumpapálya kerül kialakításra.

A kedvezményezett neve: Kunhegyes Város Önkormányzata
A projekt címe: Kunhegyes települési környezetének komplex fejlesztése
A megvalósulás helyszíne: Kunhegyes Kakat-ér és mellette található zöldterület, Kunhegyes Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény Zsigmond Ferenc Városi Könyvtár tagintézmény
A projekt tervezett befejezése: 2025. május 31.
A felhívás megnevezése: TOP Plusz-1.2.1-21 – Élhető települések
A projekt azonosító száma: TOP_Plusz-1.2.1-21-JN1-2022-00029

További információ kérhető:
Kovácsné Egyed Boglárka, pályázati referens
+36-20/542-6002
palyazat@kunhegyes.hu